Iperius Backup VM

Lichte, krachtige en voordelige software voor Hyper-V - VMware ESXi/Free - vCenter


   Download de gratis proefversie


  • Hot back-up ESXi, ESXi Free, vCenter
  • VM Replication from host to host and from datastore to datastore
  • Compatible with vSphere ESXi Cluster
  • Incremental and differential ESXi backup (CBT/VDDK)
  • Hot Back-up van Hyper-V
  • Een enkele licentie, onbeperkt aantal hosts en virtual machines
  • Back‐up op schijf, netwerk, Cloud, NAS en LTO tape
  • Restore of ESXi and Hyper-V virtual machines also to different hosts
  • Licentie voor het leven en de laagst beschikbare prijs
  • Totally agentless - Backup from the network

Back‐up van ESXi / Hyper-V virtual machines

Iperius Backup is complete, eenvoudige en betaalbare software voor back‐ups van Hyper-V / ESXi en vSphere Hypervisor (ESXi Free). Volledig automatische hot back‐ups van VMware virtual machines naar het netwerk, NAS of op tape.


Incrementele en differentiële back-up (CBT/VDDK).

Iperius biedt volledige ondersteuning voor VMware Changed Block Tracking (CBT / VdDK) technologieën, waardoor het mogelijk is incrementele en differentiële back-ups van virtuele ESXi-machines te maken, en alleen van de werkelijk bezette ruimte op de schijven. Dit zorgt voor snellere en meer granulaire back-upprocedures, en vermindert de benodigde ruimte. Compatibel met zowel vCenter als met ESXi Free (vSphere Hypervisor).

Back-ups van Hyper-V-servers, lokale of in netwerk

Met één enkele licentie en zonder een agent te hoeven installeren kan Iperius een back-up maken van een onbeperkt aantal virtuele machines van om het even welke Hyper-V-server, of deze nu lokaal is of in een netwerk zit. De back-up wordt onmiddellijk en zonder enige onderbreking uitgevoerd dankzij de VSS-technologie en je kunt direct back-uppen op NAS, Tape of Cloud/FTP. Iperius ondersteunt ook incrementele afbeeldingsback-ups van virtuele machines met de mogelijkheid de logboeken van de applicaties in te korten.

Geen installatie van agenten

Een van de beste eigenschappen van Iperius zijn het grote gebruiksgemak en veelzijdigheid. Met één enkele installatie kun je een back-up maken van om het even welke Hyper-V- of ESXi-server, lokaal of in een netwerk, zonder een agent te hoeven installeren. De back-up gebeurt altijd onmiddellijk, naar meerdere bestemmingen en met een uiterst eenvoudige configuratie.Zelfs op verschillende hosts te herstellen

Iperius biedt krachtige functies voor het automatisch herstellen van virtuele machines, zowel voor ESXi / vCenter als voor Hyper-V. In een paar eenvoudige stappen kunt u een virtuele machine herstellen zelfs op verschillende hosts, en ook vanaf specifieke incrementele of differentiële back-ups. Het herstellen kan tevens worden gebruikt voor het uitvoeren van een replica/kloon van ??virtuele machines op hosts, verschillende dataopslagruimtes of datacenters.

Stabiel, betrouwbaar en met een groot aantal functies

Het zal u verbazen hoe zo'n lichte software zoveel opties kan hebben. Met één licentie kunt u back‐ups maken van een onbeperkt aantal virtual machines op uw netwerk en op tal van andere locaties. Zeer snelle installatie (slechts 30 MB) en uiterst eenvoudige configuratie. Op alle Windows systemen.

Hypervisor vSphere ESXi Virtualization

VMware vSphere, algemeen bekend als "ESXi" als verwijzing naar de onderliggende architectuur, is een bare‐metal hypervisor die geïnstalleerd wordt op de fysieke server om meerdere virtual machines te beheren. Iperius kan gekoppeld worden aan elk type ESXi server, snapshots maken van virtual machines en hot back‐ups uitvoeren op verschillende apparaten.

Hot back-up ESXi Free

Iperius kan zonder problemen snapshots en hot backups maken ook met virtuele machines op de host ESXi Free. De kosten van de omgeving van virtualisatie en de bescherming worden beperkt tot de kosten van de licentie Iperius, die voortdurend is en die zorg draagt voor de back-up van onbeperkte hosts en virtuele machines.

Complete en geïntegreerde utility

Iperius is niet alleen een software voor back-ups van virtuele machines. Het bezit dan ook vele andere functies, zoals het kopiëren van bestanden die in gebruik zijn, netwerk back-up met compressie of synchronisatie, online back-up naar FTP en Cloud. De volledige versie bevat ook de back-up van alle databases en Tape.

Microsoft Hyper‐V virtual machines

Iperius kan hot back‐ups maken van geopende of in gebruik zijnde bestanden dankzij Volume Shadow Copy technologie. Hierdoor kunt u ook back‐ups maken van Microsoft Hyper‐V virtual machines zonder onderbreking van de service. Hyper‐V virtualisatietechnologie is geïntegreerd in Windows Server 2012, Server 2008 en Windows 8/10.