Overzicht

Met Iperius Backup kunt u een zeer krachtig en belangrijk back-uptype maken, de schijfimage-back-up. Met dit back-uptype kunt u een image van de hele schijf maken en uw computer of server binnen enkele minuten herstellen, zonder het besturingssysteem of programma's opnieuw te hoeven installeren. Deze back-up kan worden uitgevoerd op alle systemen Windows 8.1, 10, 11, ServerServer 2012 ,2016, 2019, 2022)). Het herstel kan zelfs tot ongelijke hardware worden uitgevoerd.

Voornaamste eigenschappen

 • Disk cloning
 • Drive image compatibel met Windows Backup
 • Iperius Drive Image: klonen van harde schijf, P2V, onmiddellijk herstel
 • Creëren van herstelschijf (Iperius Recovery Environment®)
 • Automatisch uploaden naar FTP, S3 en Cloud
 • Mogelijkheid tot het herstellen van individuele bestanden
 • Herstellen op andere hardware
 • Bare‐metal restore
 • Bewaren van meerdere image back‐ups
 • Windows Image Backup: Block‐level incrementele back‐ups
 • Image back‐ups rechtstreeks op het netwerk of op NAS

Een 'totaal'-oplossing

Iperius is een eenvoudige en efficiënte software om pc's en servers volledig te beschermen. Iperius is ook een software met veel functies, waardoor het een uitstekend hulpprogramma is in veel scenario's.

Eén van de beste oplossingen ter wereld voor de back-up van de Windows-drive image, dankzij de onbeperkt durende licentie, de uitstekende prijs / kwaliteitsverhouding en een technische ondersteuning van hoog niveau die bij de prijs is inbegrepen.

Snel en efficiënt Drive Image

Volledige back-up en bare-metal herstel van pc's en servers

 • Schijf klonen en P2V-conversie
 • Onmiddellijk herstel door het gekloonde systeem in Hyper-V te starten
 • Iperius Recovery Environment®: start de machine op met de Iperius-herstelschijf
 • Standaardformaat voor back-upbestanden (VHD/VHDX)
 • Volledige BitLocker-ondersteuning (back-up en herstel)
 • Controle van de voortgang van back‐ups
 • Planning, e‐mail meldingen en gedetailleerde logbestanden
 • Geen extra drivers nodig
 • Niet nodig om het systeem opnieuw op te starten
 • Geen onderbreking van de dienstverlening
 • Automatische kopie van drive images op tape
 • Hot back‐up van geopende bestanden (VSS)
 • Compatibel met RAID-arrays
 • De schijfimage compatibel met Windows Server Backup maakt selectief herstel van applicaties of virtuele machines, zoals Exchange, Hyper-V of Active Directory mogelijk
 • Windows 10, 7, 8, Windows 11 - Server 2008, Server 2012, Server 2016, Server 2019, Server 2022
Iperius Console App

Voornaamste eigenschappen


Schijf klonen en P2V

Iperius Backup is ook een software voor het klonen van harde schijven en het dupliceren van een besturingssysteem op verschillende machines. Met de Iperius-schijfimage kunt u zelfs VHD- en VHDX-bestanden maken die exacte kopieën van de schijven zijn, inclusief de logische structuur van de partities. Dit maakt een onmiddellijke restore van een systeem mogelijk als een Hyper-V virtuele machine en het gebruik van Iperius als software om fysieke machines om te zetten in virtuele machines.

Creëren van herstelschijf

Met Iperius kunt u een herstelschijf of een USB-schijf of een ISO-bestand maken om op CD te branden. Als u een machine start met de Iperius-hersteleenheid, hebben we de Iperius Recovery Environment®-omgeving, waarmee we een door Iperius gemaakte back-upschijfkopie kunnen selecteren en deze op een nieuwe harde schijf kunnen herstellen. Een perfect en eenvoudig bare-metal herstelprogramma, zelfs op verschillende hardware.

Een volledige en voordelige back‐up oplossing, ook voor uw servers

Iperius Backup is uiterst voordelig gelet op de veelzijdigheid van onze software. Voor slechts €69 bieden wij een complete utility voor het maken van systeem images en voor het creëren van file‐based incrementele back‐ups op elk soort apparaat voor massaopslag (USB‐sticks, RDX, enz...) of op het netwerk (Server, NAS, enz..), inclusief ZIP‐compressie, synchronisatie en encryptie.

Disk image en bare‐metal restore

Iperius Backup maakt drive images in het standaard Windows formaat, in de vorm van VHD of VHDX bestanden. Deze bestanden kunnen worden geopend om individuele bestanden te herstellen. Ze kunnen ook worden gebruikt als normale harde schijf en om een ​​volledig systeem te herstellen na een crash. Om een systeem te herstellen, hoeft u alleen de machine te starten met de installatieschijf van Windows en de image back‐up te selecteren van een andere schijf of van het netwerk.

Incrementele Windows Image Back-up (blok-niveau)

Iperius voert drive images (Windows Image Backup) snel en incrementeel uit. Het programma maakt een kopie van de hele systeemschijf (of elke andere schijf) en slaat deze lokaal of op het netwerk op in de vorm van een VHD of VHDX bestand. De back‐ups die gedraaid worden na de eerste drive image gaan zeer snel, omdat alleen de wijzigingen sinds de vorige back‐up worden opgeslagen.

E‐mail meldingen, planning, rapportage

Disk image back‐ups kunnen op eenvoudige wijze worden ingepland, zodat deze worden uitgevoerd op door u aangegeven dagen en tijden. Met Iperius Backup bent u altijd op de hoogte van het resultaat van uw back‐ups. U kunt kiezen om e‐mails te ontvangen van alle backup taken, of alleen als er fouten zijn opgetreden of in specifieke gevallen.

Herstellen op andere hardware

Een belangrijk voordeel van drive images gemaakt met Iperius is de mogelijkheden om een besturingssysteem te herstellen op een andere locatie dan waar de back‐up werd gemaakt. Dit stelt u in staat om het systeem volledig te herstellen, ook in het geval de oude machine niet meer beschikbaar is (hardware‐onafhankelijk herstel).

Geen onderbreking en opnieuw opstarten overbodig:

Met Iperius kunt u server back‐ups draaien zonder de service te hoeven onderbreken en zonder te hoeven herstarten. Bestanden die vergrendeld of in gebruik zijn kunnen zonder problemen worden gekopieerd, net als Exchange archieven, virtual machines, databases en instellingen van alle geïnstalleerde programma's.


Ontdek de Iperius SuiteAfstandsbedieningssoftware voor computers en servers. Extern bureaublad, externe ondersteuning en bestandsoverdracht. Gedeelde lijst van computers en contacten, beheer van operators, groepen, machtigingen en verbindingsstatistieken. Kan worden geïnstalleerd als een service voor onbeheerde toegang.

Probeer nu


De complete oplossing voor het bewaken van back-ups en IT-middelen. Gecentraliseerd dashboard, statistieken, foutdetectie, mogelijkheid tot bijwerken, plannen en uitvoeren van back-ups op afstand, beheer van groepen, gebruikers en machtigingen.

Probeer nu


De beste alles-in-één back-upsoftware om pc's, servers en virtuele machines te beschermen. Gratis back-up, zelfs voor servers. Back-up naar NAS, USB- en RDX-schijven, Cloud, FTP, LTO. Open file backup (VSS), ESXi en Hyper-V backup, Exchange Server en Exchange Online (Office 365), MySQL en SQL Server-databases.

Probeer nu