Drive image back‐up

Eenvoudige en krachtige software voor disk image back‐ups


Disk cloning, physical to virtual conversion (P2V), Instant restore on Hyper-V.
Backup to NAS, S3, FTP, Cloud. No interruption.


   Download de gratis proefversie   Koop (69 €)


Overview

Met Iperius Backup kunt u eenvoudig een belangrijk soort back‐up creëren: drive images. Een drive image creëert een kopie van de volledige schijf, waarmee u uw computer of server in enkele minuten kunt herstellen zonder het besturingssysteem of de programma's opnieuw te moeten installeren. Deze back‐ups kunnen worden uitgevoerd op alle systemen vanaf Windows Vista (Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10, Server 2008, Server 2012, Server 2016, Server 2019). U kunt opgeslagen gegevens ook op een ander dan het originele systeem herstellen.

Voornaamste kenmerken

 • Disk cloning
 • Drive image compatibel met Windows Backup
 • Iperius Drive Image: hard drive cloning, P2V, instant restore
 • Creëren van herstelschijf (Iperius Recovery Environment®)
 • Automatic upload to FTP, S3 and Cloud
 • Mogelijkheid tot het herstellen van individuele bestanden
 • Herstellen op andere hardware
 • Bare‐metal restore
 • Aanhouden van meerdere image back‐ups
 • Windows Image Backup: Block‐level incrementele back‐ups
 • Image back‐ups rechtstreeks op het netwerk of op NAS

Een complete oplossing

Iperius is a simple and efficient software to fully protect PCs and Servers. Iperius is also a software with many features, which make it an excellent utility in many scenarios.

One of the best solutions in the world for the Windows drive image backup, thanks to the perpetual license, the excellent price / characteristics ratio and a high level technical support service included in the price.

Quick and efficient Drive Image

Complete backup and bare-metal restore of PCs and Servers

 • Schijf klonen en P2V-conversie
 • Onmiddellijke herstel door het gekloonde systeem in Hyper-V te starten
 • Iperius Recovery Environment®: start de machine op met de Iperius-herstelschijf
 • Standard format for backup files (VHD/VHDX)
 • Volledige BitLocker-ondersteuning (back-up en herstel)
 • Controle van de voortgang van back‐ups
 • Planning, e‐mail notificaties en gedetailleerde logbestanden
 • Geen extra drivers nodig
 • Niet nodig om het systeem opnieuw op te starten
 • Geen onderbreking van de dienstverlening
 • Automatische kopie van drive images op tape
 • Hot back‐up van geopende bestanden (VSS)
 • Compatible with RAID arrays
 • The drive image compatible with Windows Server Backup enables selective recovery of applications or virtual machines, such as Exchange, Hyper-V or Active Directory
 • Windows 10, 7, 8 - Server 2008, Server 2012, Server 2016, Server 2019

Belangrijkste kenmerken

Schijf klonen en P2V

Iperius Backup is ook een software voor het klonen van harde schijven en het dupliceren van een besturingssysteem op verschillende machines. Met de Iperius-schijfimage kunt u zelfs VHD- en VHDX-bestanden maken die exacte kopieën van de schijven zijn, inclusief de logische structuur van de partities. Dit maakt een onmiddellijke restore van een systeem mogelijk als een Hyper-V virtuele machine en het gebruik van Iperius als software om fysieke machines om te zetten in virtuele machines.

Creëren van herstelschijf

Met Iperius kunt u een herstelschijf of een USB-schijf of een ISO-bestand maken om op CD te branden. Als u een machine start met de Iperius-hersteleenheid, hebben we de Iperius Recovery Environment®-omgeving, waarmee we een door Iperius gemaakte back-upschijfkopie kunnen selecteren en deze op een nieuwe harde schijf kunnen herstellen. Een perfect en eenvoudig bare-metal herstelprogramma, zelfs op verschillende hardware.

Een volledige en voordelige back‐up oplossing, ook voor uw servers

Iperius Backup is uiterst voordelig gelet op de veelzijdigheid van onze software. Voor slechts €69 bieden wij een complete utility voor het maken van systeem images en voor het creëren van file‐based incrementele back‐ups op elk soort apparaat voor massaopslag (USB‐sticks, RDX, enz...) of op het netwerk (Server, NAS, enz..), inclusief ZIP‐compressie, synchronisatie en encryptie.

Disk image en bare‐metal restore

Iperius Backup maakt drive images in het standaard Windows formaat, in de vorm van VHD of VHDX bestanden. Deze bestanden kunnen worden geopend om individuele bestanden te herstellen. Ze kunnen ook worden gebruikt als normale harde schijf en om een ​​volledig systeem te herstellen na een crash. Om een systeem te herstellen, hoeft u enkel de machine te starten met de installatieschijf van Windows en de image back‐up te selecteren van een andere schijf of van het netwerk.

Block‐level incrementele Windows Image Backup

Iperius voert drive images (Windows Image Backup) snel en incrementeel uit. Het programma maakt een kopie van de hele systeemschijf (of elke andere schijf) en slaat deze lokaal of op het netwerk op in de vorm van VHD of VHDX bestand. De back‐ups die gedraaid worden na de eerste drive image gaan zeer snel, omdat alleen de wijzigingen sinds de vorige back‐up worden opgeslagen.

E‐mail notificaties, planning, rapportage

Disk image back‐ups kunnen op eenvoudige wijze worden ingepland, zodat deze worden uitgevoerd op door u aangegeven dagen en tijden. Met Iperius Backup bent u altijd op de hoogte van het resultaat van uw back‐ups. U kunt kiezen om e‐mails te ontvangen van alle back‐ups, alleen als er fouten zijn opgetreden of in specifieke gevallen.

Herstellen op andere hardware

Een belangrijk voordeel van drive images gemaakt met Iperius is de mogelijkheden om een besturingssysteem te herstellen op een andere locatie dan waar de back‐up werd gemaakt. Dit stelt u in staat om het systeem volledig te herstellen, ook in het geval de oude machine niet meer beschikbaar is (hardware‐onafhankelijk herstel).

Geen onderbreking en opnieuw opstarten overbodig:

Met Iperius kunt u server back‐ups draaien zonder de service te hoeven onderbreken en zonder te hoeven rebooten. Bestanden die vergrendeld of in gebruik zijn kunnen zonder problemen worden gekopieerd, evenals Exchange archieven, virtual machines, databases en instellingen van alle geïnstalleerde programma's.


Discover the Iperius SuiteRemote control software for computers and servers. Remote desktop, remote support and file transfer. Shared list of computers and contacts, management of operators, groups, permissions and connection statistics. Can be installed as a service for unattended access.


Try now


The complete solution for monitoring backups and IT assets. Centralized dashboard, statistics, error detection, possibility of updating, planning and execution of backups remotely, management of groups, users and permissions.


Try now


The best all-in-one backup software to protect PCs, Servers and Virtual Machines. Free backup even for servers. Backup to NAS, USB and RDX drives, Cloud, FTP, LTO. Open file backup (VSS), ESXi and Hyper-V backup, Exchange Server and Exchange Online (Office 365), MySQL and SQL Server databases.


Try now