Overzicht

De complete oplossing om uw virtuele machines te beschermen, met een onverslaanbare prijs-kwaliteitverhouding.

Een enkele licentie, onbeperkt aantal hosts en virtuele machines

Iperius Backup is complete, eenvoudige en betaalbare software voor back‐ups van Hyper-V / ESXi en vSphere Hypervisor (ESXi Free). Volledig automatische hot back‐ups van VMware virtual machines naar het netwerk, NAS of op tape.

Iperius is de enige software die Incrementele replicatie van virtuele machines op ESXI Free hosts kan uitvoeren (zowel als bron en als bestemming).

Voornaamste eigenschappen

 • Hot back-up ESXi, ESXi Free, vCenter
 • Hot Back-up van Hyper-V
 • VM-replicatie van host naar host en van datastore naar datastore
 • Incrementele replicatie ook op ESXi Free
 • Compatibel met vSphere ESXi Cluster
 • Incrementele en differentiële ESXi-back-up (CBT/VDDK)
 • Back‐up op schijf, netwerk, Cloud, NAS en LTO tape
 • Herstel van ESXi en Hyper-V virtuele machines ook naar verschillende hosts
 • Herstel van individuele bestanden
 • Volledig agentloze - back-up van het netwerk
 • "Applicatie Consistente" back-ups van virtuele Linux-machines met pre-freeze- en post-thaw-scripts
 • Incrementele en differentiële back-up (RCT) van Hyper-V.

Een 'totaal'-oplossing

Incrementele en differentiële back-up (CBT/VDDK).

Iperius biedt volledige ondersteuning voor VMware Changed Block Tracking (CBT/VDDK)-technologieën, waardoor de incrementele en differentiële back-up van ESXi virtuele machines mogelijk is en alleen wordt uitgevoerd op de ruimte die daadwerkelijk op de schijven in beslag wordt genomen. Dit stelt gebruikers in staat om het proces te versnellen en de back-upprocedures gedetailleerder te maken, terwijl de benodigde ruimte wordt beperkt. Het is compatibel met zowel vCenter als ESXi Free (vSphere Hypervisor).

Iperius kan automatisch "Applicatie Consistente" -back-ups maken, zelfs van virtuele Linux-machines, door het bestandssysteem af te sluiten met pre-freeze- en post-thaw-scripts.

Back‐up van ESXi / Hyper-V virtuele machines

Onbeperkte licentie en laagste prijs op de markt

Stabiel, betrouwbaar en met een groot aantal functies

Het zal u verbazen hoe zo'n lichte software zoveel opties kan hebben. Met één licentie kunt u back‐ups maken van een onbeperkt aantal virtual machines op uw netwerk en op tal van andere locaties. Zeer snelle installatie (slechts 30 MB) en uiterst eenvoudige configuratie. Op alle Windows systemen.

Agentloos: geen installatie van agenten

Twee van de beste eigenschappen van Iperius zijn de grote lichtheid en veelzijdigheid. Met een enkele installatie kunt u een back-up maken van elke Hyper-V- of ESXi-server in uw netwerk, zonder dat u software-agenten hoeft te installeren. Back-up is altijd snel, met meerdere bestemmingen en een zeer eenvoudige configuratie.

Iperius Console App

Andere belangrijke eigenschappen

Incrementele replicatie van ESXi, zelfs op ESXi Free hosts en zonder vCenter

Iperius Backup is de enige software die incrementele replicaties van virtuele machines kan uitvoeren, ook op ESXi Free-hosts (zowel als bron als als doel). Iperius voert incrementele replicatie op blokniveau uit, voert de eerste keer een volledige replica uit en kopieert vervolgens alleen de wijzigingen naar de schijven. Replicatie is snel, efficiënt en kan plaatsvinden tussen elke host, zonder dat u een vCenter nodig hebt. De gerepliceerde machine kan onmiddellijk worden opgestart als dat nodig is.

"Applicatie consistente" back-up op Linux met pre-freeze / post-thaw scripts

Iperius Backup kan "applicatie-consistente" back-ups maken, zelfs van virtuele Linux-machines, dankzij de automatische uitvoering van quiescing-scripts van het bestandssysteem (pre-freeze en post-thaw). Quiescing-instellingen kunnen voor elke virtuele machine afzonderlijk worden ingesteld en zijn belangrijk voor virtuele servers die database- of mailserverservices bieden, die een hoge werkbelasting van het bestandssysteem kunnen hebben.

Back-up van lokale/netwerk Hyper-V-hosts

Met slechts één licentie en zonder software-agenten te hoeven installeren, kan Iperius een back-up maken van onbeperkte virtuele machines vanaf elke lokale of netwerk-Hyper-V-server. De back-up wordt snel en zonder onderbrekingen uitgevoerd, dankzij VSS-technologie, en u kunt rechtstreeks een back-up maken naar NAS, Tape of Cloud / FTP. Iperius ondersteunt ook incrementele back-up van afbeeldingen van virtuele machines, met de mogelijkheid om toepassingslogboeken af te breken.

Herstel ook op verschillende hosts

Iperius biedt krachtige functies voor het automatisch herstellen van virtuele machines, zowel voor ESXi / vCenter als Hyper-V. In een paar eenvoudige stappen kunt u een virtuele machine herstellen, zelfs op verschillende hosts en van specifieke incrementele of differentiële back-ups. Herstelt kan ook worden gebruikt om virtuele machines op hosts, datasets of verschillende datacenters te repliceren/klonen.

Herstel individuele bestanden van ESXi VM-back-ups

Iperius bevat een eenvoudige en krachtige functie om afzonderlijke bestanden of mappen te herstellen van de back-up van een virtuele VMware ESXi-machine, zonder de hele machine te hoeven herstellen. U kunt bestanden van een incrementele of differentiële back-up herstellen en vervolgens op een specifieke datum, of een VMDK-bestand openen om de inhoud te verkennen en de gewenste bestanden uit te pakken.

Herstel individuele bestanden van Hyper-V VM-back-ups

Met Iperius kunt u snel en gemakkelijk afzonderlijke bestanden herstellen vanuit de back-up van een virtuele Hyper-V-machine. Via een handige interface is het mogelijk om VHD- of VHDX-bestanden te openen (dit kan een back-up zijn van een VM- of een Iperius-schijfkopie) en de inhoud te verkennen en vervolgens enkele bestanden of mappen met een klik uit te pakken.

Hypervisor vSphere ESXi Virtualisatie

VMware vSphere, algemeen bekend als "ESXi" als verwijzing naar de onderliggende architectuur, is een bare‐metal hypervisor die geïnstalleerd wordt op de fysieke server om meerdere virtual machines te beheren. Iperius kan gekoppeld worden aan elk type ESXi server, snapshots maken van virtual machines en hot back‐ups uitvoeren op verschillende apparaten.

Hot back-up ESXi Free

Iperius kan zonder problemen snapshots en hot backups maken ook met virtuele machines op de host ESXi Free. De kosten van de omgeving van virtualisatie en de bescherming worden beperkt tot de kosten van de licentie Iperius, die voortdurend is en die zorg draagt voor de back-up van onbeperkte hosts en virtuele machines.

Microsoft Hyper‐V virtuele machines

Iperius kan hot back‐ups maken van geopende of in gebruik zijnde bestanden dankzij Volume Shadow Copy technologie. Hierdoor kunt u ook back‐ups maken van Microsoft Hyper‐V virtual machines zonder onderbreking van de service. Hyper‐V virtualisatietechnologie is geïntegreerd in Windows Server 2012 ,2016, 2019, 2022 en Windows 8.1, 10, 11.

Complete oplossing voor MSP's

Iperius is een uitstekende en winstgevende oplossing voor bedrijven die back-up- en virtualisatiediensten leveren. Dankzij de onbeperkte licentie, professionele technische ondersteuning en gecentraliseerd beheer via Iperius Console®, kunt u eenvoudig server- en VM-back-ups voor alle klanten bewaken. Met eersteklas prestaties en betrouwbaarheid.


Ontdek de Iperius SuiteAfstandsbedieningssoftware voor computers en servers. Extern bureaublad, externe ondersteuning en bestandsoverdracht. Gedeelde lijst van computers en contacten, beheer van operators, groepen, machtigingen en verbindingsstatistieken. Kan worden geïnstalleerd als een service voor onbeheerde toegang.

Probeer nu


De complete oplossing voor het bewaken van back-ups en IT-middelen. Gecentraliseerd dashboard, statistieken, foutdetectie, mogelijkheid tot bijwerken, plannen en uitvoeren van back-ups op afstand, beheer van groepen, gebruikers en machtigingen.

Probeer nu


De beste alles-in-één back-upsoftware om pc's, servers en virtuele machines te beschermen. Gratis back-up, zelfs voor servers. Back-up naar NAS, USB- en RDX-schijven, Cloud, FTP, LTO. Open file backup (VSS), ESXi en Hyper-V backup, Exchange Server en Exchange Online (Office 365), MySQL en SQL Server-databases.

Probeer nu